Verplichte zorgverzekering voor arbeidsmigranten volgens Zorgverzekeringswet

Wie in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering afsluiten. Je verzekert je daarmee voor zorg uit het basispakket. Denk aan de huisarts, het ziekenhuis, de psychiater en de apotheek. De overheid stelt vast wat er in het basispakket van de zorgverzekering zit.

Verplichte Nederlandse zorgverzekering

Iedereen die in Nederland komt wonen of werken, moet zich zo snel mogelijk inschrijven bij een zorgverzekeraar. Doe dat in ieder geval binnen 4 maanden. Dat geldt ook als jouw arbeidsmigrant een buitenlandse zorgverzekering of Europese zorgverzekering heeft. Een arbeidsmigrant is verplicht zich te verzekeren vanaf de dag dat deze bij een Nederlandse werkgever begint te werken. Vanaf die dag krijgt jouw arbeidsmigrant ook zorg uit het basispakket vergoed. Als een arbeidsmigrant geen Nederlandse zorgverzekering afsluit, dan loopt deze de kans op een boete van € 410,49. De hoogte van deze boete is wettelijk bepaald.

Zorgverzekeringscollectief Werk+Zorg

Werk+Zorg heeft een speciaal zorgverzekeringscollectief voor arbeidsmigranten in het leven geroepen. Met dit collectief kun je, als werkgever, jouw arbeidsmigranten dagelijks aan- en afmelden voor een zorgverzekering in het Digitaal Loket. De arbeidsmigrant betaalt een lage dagpremie en is verzekerd voor de zorg uit het basispakket. Aanvullend is iedere werknemer in het collectief verzekerd voor repatriëring naar het thuisland bij overlijden en er is een vergoeding voor spoedeisende tandhulp opgenomen in het pakket. De premie voor deze zorgverzekering mag je inhouden op het WML van de werknemer.

Gratis aanvraag zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering als u weinig inkomen heeft. Heeft u recht op zorgtoeslag? Dan krijgt u de toeslag vanaf het moment dat u verplicht bent om een zorgverzekering te hebben. Werk+Zorg vraagt kosteloos de zorgtoeslag aan voor jouw arbeidsmigranten. Dit doen wij jaarlijks achteraf, zodat het risico op terugbetalen uitgesloten wordt.

Wil jij meer weten?

Meer informatie over het zorgverzekeringscollectief van Werk+Zorg vind je op www.werkpluszorg.nl/zorgverzekering of neem vrijblijvend contact met ons op via 088 472 4240 of info@werkpluszorg.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico