Zorgpas wordt niet meer verstrekt

De zorgpassen worden niet meer verstrekt door de zorgverzekeraars. Binnen Nederland is er geen zorgpas meer nodig, het tonen van je legitimatiebewijs en je Burgerservicenummer (BSN) is voldoende.

Eerder kregen internationale werknemers een zorgpas van hun zorgverzekeraar. De zorgpas wordt nu niet meer verstrekt. Om gebruik te maken van zorg in Nederland heeft jouw werknemer het polisblad en zijn Burgerservicenummer nodig.

Polisblad is voldoende

Het polisblad van je internationale werknemer is het officiële bewijs dat hij of zij een Nederlandse zorgverzekering heeft. Neem ook altijd een legitimatiebewijs mee naar de zorgverlener. Als er twijfel is over een zorgverzekering, dan kan de zorgverlener met het BSN van jouw werknemer opzoeken of er een zorgverzekering is afgesloten.

Let op: het relatienummer op de polis is het nummer van de verzekerde, welke de zorgverlener op kan zoeken in het verzekerdensysteem Vecozo.

Overhandig het polisblad aan uw werknemer

Je werknemer geeft aan op het aanmeldformulier dat hij/zij de zorgpolis op papier van u ontvangt. Overhandig het polisblad altijd op papier aan jouw werknemer, dit is namelijk vanuit de Wet Aanpak Schijnconstructies verplicht in verband met de inhouding op het loon.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico