Arbeidsmigranten verzekeren voor zorg in Nederland

Wat als jou arbeidsmigrant zorg nodig heeft in Nederland? Heb jij dit als werkgever dan goed geregeld? Sterker nog, wist je dat een Nederlandse zorgverzekering verplicht is voor iedereen die in Nederland werkt? Dit geldt ook voor (tijdelijke) arbeidsmigranten die in de bouw, horeca of schoonmaak aan het werk zijn. 

Verplichte Nederlandse zorgverzekering

Vaak zit een ongeluk in een klein hoekje. Tijdens het werk kunnen er 1001 dingen gebeuren waardoor jouw werknemer zorg nodig heeft, maar ook buiten het werk om kan een werknemer naar de huisarts of het ziekenhuis moeten. De kosten voor een huisarts of ziekenhuisbezoek lopen al snel op. Dat is één van de redenen waarom iedereen die in Nederland werkt en/of woont verplicht is om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Een reisverzekering of Europese zorgverzekering is niet voldoende. Een Nederlandse zorgverzekering geeft dekking voor de meest voorkomende noodzakelijke zorg, zoals een huisartsbezoek, een ziekenhuisopname of spoedeisende hulp.

Wat kost dat?

Een veelgehoord bezwaar is dat een Nederlandse zorgverzekering te duur is voor mensen die vanuit het buitenland in Nederland komen werken. Dit geldt niet voor het zorgcollectief van Werk+Zorg. Dit collectief is speciaal opgezet voor arbeidsmigranten die onder andere in de Nederlandse bouwsector, horeca of schoonmaakbranche werken. Hiervoor geldt dat werknemers geen eigen risico hebben en een zeer lage dagpremie betalen. Aan het einde van het jaar vragen wij zorgtoeslag aan, hierdoor zijn de kosten voor de zorgverzekering vrijwel nihil.

Hoe werkt het?

Jij als werkgever regelt de zorgverzekering voor jouw buitenlandse werknemers in het Digitaal Loket. Dit gaat eenvoudig en snel via een persoonlijk account. Wij incasseren de premie bij jou en jij houdt de premiekosten in op het loon van de werknemer. Dus geen gedoe met overboekingen of contante betalingen van de premiekosten. In jouw persoonlijke account vind je een overzicht van de verzekerde werknemers, kun je eenvoudig werknemers aan- en afmelden en vind je aanvullende informatie over het verzekeren van arbeidsmigranten (ook in het Engels, Pools en Roemeens).

De voordelen voor jouw arbeidsmigranten

 1. Geen eigen risico
 2. Lage dagpremie
 3. Gratis aanvraag zorgtoeslag
 4. Keuze uit twee collectiviteiten
 5. Repatriëring naar het thuisland bij overlijden
 6. Voldoen aan de verzekeringsplicht

De voordelen voor jou als werkgever

 1. Zorg goed geregeld
 2. Premie inhouden op het loon
 3. Geen verrassingen bij zorgbehoefte
 4. Snel en eenvoudig afsluiten
 5. Dagelijks aan- en afmelden
 6. Professionele helpdesk

Al meer dan

15

jaar de grootste aanbieder van zorgverzekeringen voor tijdelijke arbeidsmigranten

Ruim

30

jaar uitzend- en verloningservaring in diverse sectoren

15

opleidingen specifiek gericht op en voor arbeidsmigranten

Waar kunnen wij u mee helpen?

 *
 *
 *
 *
 *
 *

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
 • Verzekerd van goede zorg
 • Dagelijks aan- en afmelden
 • Geen verplicht eigen risico