Waarom verzekeren?

Zorgverzekering verplicht

Iedereen die in Nederland werkt tegen betaling, moet een Nederlandse zorgverzekering voor minimaal het basispakket afsluiten. De Rijksoverheid bepaalt wat er in de basisverzekering zit. Daarmee is de meest belangrijke zorg verzekerd, zoals de huisarts, het ziekenhuis, de spoedeisende hulp en de apotheek. Ook buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland werken moeten volgens de wet een Nederlandse zorgverzekering afsluiten. Zelfs als deze in het eigen land al een zorgverzekering of reisverzekering, die zorgkosten in Nederland dekt, hebben afgesloten.

Boete van het CAK

Uiterlijk binnen vier maanden na de start van het dienstverband moet een werknemer zich aanmelden voor een Nederlandse zorgverzekeringen. Zonder Nederlandse zorgverzekering loopt jouw werknemer een grote kans op een boete. De boete van Centraal Administratie Kantoor is een vast bedrag van €496,74 (2024). Is de werknemer na drie maanden nog steeds niet verzekerd, dan volgt een tweede boete. Wordt er vervolgens nog geen zorgverzekering afgesloten dan volgt loonbeslag. Het CAK regelt dan zelf een verzekering voor de werknemer en houdt 12 maanden premie in op het loon. Dit is de zogeheten bestuursrechtelijke premie (120% van de standaardpremie). Veel arbeidsmigranten zijn niet op de hoogte van deze wettelijke verplichting en zien niet altijd de noodzaak ervan in. De verantwoordelijkheid ligt in principe bij de werknemer zelf, maar je kunt als werkgever je mensen wel een handje helpen, door ze bewust te maken van de gevolgen van onverzekerd werken in Nederland.

Voordelige collectieve premie

Via het collectief van Werk+Zorg maken arbeidsmigranten gebruik van een voordelig dagtarief en een aanvullend verzekeringspakket met zorg die past bij de werkzaamheden. Als werkgever meld je je werknemers eenvoudig online aan voor het zorgcollectief. Ze zijn dan niet alleen op het werk verzekerd, maar ook privé. Aanvullend vragen wij, desgewenst, zorgtoeslag aan voor de arbeidsmigranten. Hiermee wordt de betaalde premie grotendeels terugbetaald aan je werknemer.

Wat zijn de voordelen van het collectief?

Al meer dan

15

jaar de grootste aanbieder van zorgverzekeringen voor tijdelijke arbeidsmigranten

Ruim

30

jaar uitzend- en verloningservaring in diverse sectoren

15

opleidingen specifiek gericht op en voor arbeidsmigranten

Waar kunnen wij u mee helpen?

 *
 *
 *
 *
 *
 *

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico