S1 Formulier

S1 formulier registreren

Arbeidsmigranten die in Nederland werken, maar het woonadres nog in het thuisland hebben kunnen een S1 formulier opvragen. Het S1 formulier is een bewijs dat de werknemer in Nederland verzekerd is en dus premie betaalt. Met het formulier meldt de werknemer zich bij de verzekeringsinstelling in zijn thuisland, hiermee kan de werknemer de betaalde premie in het thuisland terugvragen.

Ook voor gezinsleden

De werknemer kan met het S1 formulier ook zijn of haar gezinsleden, die in het thuisland verblijven, meeverzekeren. Deze gezinsleden hebben recht op zorg volgens het wettelijke verzorgingspakket van het thuisland. De vergoeding van deze zorg is naar Nederlandse maatstaven. Dit kan betekenen dat niet alle kosten die in het thuisland worden gemaakt, worden vergoed. Welke gezinsleden zich kunnen meeverzekeren bepaalt de verzekeringsmaatschappij in het thuisland. Hiervoor vult de verzekeraar de achterkant van het formulier in en stuurt dit terug naar het Zorginstituut Nederland. Het Zorginstituut Nederland is geen zorgverzekeraar, maar registreert alle meeverzekerde en zorgt voor inning van de premie.

S1 formulier aanvragen

In het Digitaal Loket kun je voor alle werknemers die verzekerd zijn via HollandZorg het formulier direct downloaden op de pagina ‘Bekijken werknemersgegevens’.

Is je buitenlandse werknemer verzekerd bij Zilveren Kruis dan kun je een S1 formulier aanvragen in het Digitaal Loket via ‘Aanvragen S1 formulier’. De verklaring wordt dan binnen enkele dagen naar de werkgever in Nederland verstuurd. De werknemer verstuurt zelf de verklaring naar de desbetreffende verzekeraar in het thuisland. Komt je werknemer uit Polen? Dan wordt de verklaring verzonden naar het overkoepelende orgaan van zorgverzekeraars in Polen. Deze zorgt ervoor dat de zorgverzekeraar in Polen op de hoogte wordt gesteld van de zorgverzekering in Nederland. Jij of je werknemer hoeven dan niets meer te doen.

Al meer dan

15

jaar de grootste aanbieder van zorgverzekeringen voor tijdelijke arbeidsmigranten

Ruim

30

jaar uitzend- en verloningservaring in diverse sectoren

15

opleidingen specifiek gericht op en voor arbeidsmigranten

Waar kunnen wij u mee helpen?

 *
 *
 *
 *
 *
 *

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico