Aanvraag zorgtoeslag

Laat ons de zorgtoeslag regelen

De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering als je onder een bepaald inkomen blijft. Heeft je werknemer recht op zorgtoeslag? Dan krijgt hij of zij de toeslag met terugwerkende kracht vanaf het moment dat de werknemer verplicht is om een zorgverzekering te hebben. Werk+Zorg regelt de aanvraag van de eventuele zorgtoeslag als je werknemer een zorgverzekering heeft bij het collectief.

Normaal gesproken zou je werknemer een DigiD nodig hebben voor de aanvraag van de toeslag, maar wij regelen de aanvraag rechtstreeks met de Belastingdienst. Dat scheelt jou en jouw werknemer een boel rompslomp. Aan het einde van de verzekerde periode wordt de zorgtoeslag stopgezet.

Wie heeft recht op zorgtoeslag?

Werknemers met een bruto inkomen tot € 37.496,- hebben recht op zorgtoeslag. De maximale zorgtoeslag geldt voor een bruto inkomen tot € 26.500,-. Is het inkomen van je werknemer hoger dan € 26.500,- dan wordt het recht op zorgtoeslag naar rato verrekend. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van of de medewerker een toeslagpartner heeft of niet. Werknemers die jonger zijn dan 18 jaar betalen, ook al zijn ze wel verzekerd, geen premie voor de zorgverzekering en hebben dus ook geen recht op zorgtoeslag. De zorgtoeslag in 2024 is maximaal € 1.476,- per jaar en maximaal € 123,- per maand.

Geef het door

Je hoeft alleen het geschat bruto jaarinkomen en een persoonlijk (buitenlands) bankrekeningnummer van jouw medewerker aan ons door te geven en wij gaan direct aan de slag.

Om problemen te voorkomen wordt de zorgtoeslag altijd jaarlijks achteraf geregeld. Hierdoor lopen we geen risico dat de zorgtoeslag (gedeeltelijk) terugbetaald moet worden. De zorgtoeslag over 2024 wordt dus in februari 2025 door ons aangevraagd. Geeft de Belastingdienst aan dat jouw werknemer inderdaad recht heeft op zorgtoeslag, dan wordt deze uitgekeerd.

Al meer dan

15

jaar de grootste aanbieder van zorgverzekeringen voor tijdelijke arbeidsmigranten

Ruim

30

jaar uitzend- en verloningservaring in diverse sectoren

15

opleidingen specifiek gericht op en voor arbeidsmigranten

Waar kunnen wij u mee helpen?

 *
 *
 *
 *
 *
 *

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico