Voor arbeidsmigranten

Werknemers uit het buitenland?

Diverse bedrijven hebben geregeld te kampen met personeelstekorten, structureel of tijdens pieken. Neem bijvoorbeeld de horeca, die in het zomerseizoen meer personeel nodig hebben voor het bedienen van de terrassen of de afwas. Maar ook in de bouw en schoonmaak worden er met grote regelmaat vakmensen gezocht. Vaak worden arbeidsmigranten voor een korte of langere periode aangetrokken. Werk jij ook met tijdelijke werknemers uit het buitenland? Dan is het belangrijk dat deze een verplichte Nederlandse zorgverzekering hebben. Bij Werk+Zorg regel je dat snel en eenvoudig voor jouw personeel.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Als je een eigen bedrijf hebt, is een bedrijfsongeval het laatste waar je aan wilt denken. Maar het zal niet de eerste keer zijn dat iemand uitglijdt, een brandwond oploopt of in aanraking komt met chemische stoffen met verstrekkende gevolgen. Een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje. Door ongevallen en ziekte kan het gebeuren dat je werknemer niet kan werken en te maken krijgt met ziektekosten. Daarom is het belangrijk dat ook tijdelijke werknemers goed verzekerd zijn voor zorg. Niet alleen op het werk, maar ook als er thuis wat gebeurt.

Nederlandse verzekering is verplicht

Iedereen die in Nederland werkt, is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Dat geldt dus ook voor (tijdelijke) arbeidsmigranten, zelfs wanneer deze werknemer een andere verzekering (zoals een Europese zorgverzekering of reisverzekering) heeft afgesloten die zorgkosten in Nederland vergoedt. Is je werknemer niet verzekerd, dan loopt hij of zij het risico op een forse boete. Deze boete wordt opgelegd door het CAK. Betaalt de werknemer deze boete niet, dan volgt uiteindelijk loonbeslag.

Kleine moeite, groot belang

Als werkgever wil je de zaken goed regelen voor je medewerkers. Daar hoort een goede zorgverzekering ook bij. Jij kunt ze hierbij helpen via het collectief Werk+Zorg. Door een zorgverzekering af te sluiten bij dit collectief zijn al jouw tijdelijke buitenlandse werknemers verzekerd van goede zorg, tegen de meest gunstige prijs.

Wat als ik mijn werknemers niet verzeker?

Al meer dan

15

jaar de grootste aanbieder van zorgverzekeringen voor tijdelijke arbeidsmigranten

Ruim

30

jaar uitzend- en verloningservaring in diverse sectoren

15

opleidingen specifiek gericht op en voor arbeidsmigranten

Waar kunnen wij u mee helpen?

 *
 *
 *
 *
 *
 *

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico