Maak je geen zorgen meer over je internationale werknemers

We komen handjes tekort in de bouw door de grote woningbouwopgave, energietransitie in de bestaande bouw en steeds hogere kwaliteitseisen. Er zijn daardoor te weinig Nederlandse vakmensen voor al het werk dat hierbij komt kijken. Vandaar dat steeds meer bedrijven werken met internationale werknemers. Vaak denk je er niet aan dat een Nederlandse zorgverzekering verplicht is voor buitenlandse arbeiders die in Nederland aan het werk zijn. Gelukkig kan Werk+Zorg ondernemers op dat gebied ontzorgen.

Ernstig gewond
Door de grote werkdruk is de kans op fouten groter. En het zal je maar gebeuren dat jouw buitenlandse werknemer in een vlaag van onoplettendheid een val maakt van grote hoogte en ernstig gewond raakt. Wat doe je dan? Kan je werknemer dan  gebruikmaken van Nederlandse zorg? En wie draait er voor de kosten op? Als goede werkgever zorg je dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan op het moment dat een buitenlandse werknemer zorg nodig heeft.

Je dacht goed verzekerd te zijn
Dacht je dat een zorgverzekering in het thuisland of een Europese zorgverzekering wel voldoende zullen zijn om de kosten te dragen voor de ziekenhuisopname? Dat is helaas niet zo, want een Nederlandse verzekering is wettelijk verplicht! Als er onverhoopt iets gebeurt op de werkvloer, is het namelijk belangrijk dat je werknemer terecht kan bij een Nederlandse zorginstelling. Daarom verplicht de overheid dat alle buitenlandse werknemers in elk geval voor het basispakket verzekerd moeten zijn bij een Nederlandse zorgverzekeraar.

De voordelen
Via Werk+Zorg kan je jouw arbeidsmigranten eenvoudig, digitaal en voordelig verzekeren voor de verplichte Nederlandse basiszorgverzekering. Wat zijn de voordelen?

 1. Geen gedoe.
  Aanmelden gaat snel en eenvoudig via een online portal. Jouw internationale werknemers zijn dan niet alleen op het werk verzekerd, maar ook privé. De zorgpremie mag verder ingehouden worden op het loon, dus je hebt als werkgever geen gedoe met het incasseren van de premiekosten.
 2. Voordelig.
  Sluit voor jouw werknemers een zorgverzekering af via het collectief van Werk+Zorg dan betalen ze een voordelig dagtarief bij HollandZorg of Zilveren Kruis. Deze dagpremie is in 2022 slechts € 3,95 bij HollandZorg en € 3,91 bij Zilveren Kruis.
 3. Geen eigen risico.
  Op het collectief is geen eigen risico van toepassing. Spoedeisende tandhulp is tot maximaal € 200,- per jaar gratis meeverzekerd en bij overlijden is de repatriëring naar het thuisland standaard gedekt.
 4. Kosteloze aanvraag zorgtoeslag.
  De zorgtoeslag vraagt Werk+Zorg kosteloos aan voor je werknemers. Iedere werknemer heeft recht op maximaal € 110,- zorgtoeslag per maand. Hierdoor worden de premiekosten bijna volledig gecompenseerd.
 5. Eenvoudig aan- en afmelden.
  Werken jouw arbeidmigranten maar tijdelijk of verschillende periodes in het jaar? Geen probleem, want je kunt je werknemers meerdere keren per jaar aan- en afmelden voor de basiszorg.

 

Neem op tijd actie
Binnen vier maanden nadat uw werknemer begonnen is moet hij of zij zich aanmelden bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Anders loopt de werknemer de kans op een forse boete van het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Als startdatum van de zorgverzekering geldt de eerste dag in loondienst. Is uw werknemer niet binnen vier maanden verzekerd dan kan er een boete volgen van € 437,25 (vastgesteld voor 2022).

Vragen over een collectieve zorgverzekering voor uw buitenlandse werknemer?

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
 • Verzekerd van goede zorg
 • Dagelijks aan- en afmelden
 • Geen verplicht eigen risico