Wat kost een Nederlandse zorgverzekering voor arbeidsmigranten?

Buitenlandse werknemers die in Nederland komen werken hebben een Nederlandse zorgverzekering nodig, zegt de wet. Het liefst wil je dat jouw medewerkers een goede én voordelige ziektekostenverzekering kunnen afsluiten. Kies daarom voor de collectieve tarieven van Werk+Zorg.

Flexibele zorgverzekering met lage dagpremie

Het is altijd goed om ziektekostenverzekeringen met elkaar te vergelijken. Let daarbij op de tarieven en de premie per dag, maar ook op bijkomende kosten en voorwaarden. Met de lage dagpremie van de collectieve verzekeringen via HollandZorg en Zilveren Kruis sparen jouw medewerkers tientallen euro’s uit. 

Bovendien krijg de meeste arbeidsmigranten ook nog eens een zorgtoeslag, waarmee de kosten voor de verzekering grotendeels gedekt worden. De zorgtoeslag is namelijk bijna net zoveel als de premie, dus je werknemer is dan bijna ‘gratis’ verzekerd, Die toeslag vragen wij automatisch aan voor jouw werknemers. Deze service is bij Werk+Zorg inbegrepen, daar hoeven jij of je werknemers dus niets voor te doen.


Verzekeraar Dag premie 2022 Verplicht eigen risico            Vrijwillig eigen risico
HollandZorg € 3,95 €0,- €0,-
Zilveren Kruis € 3,91 €0,- €0,-

Geen verplicht eigen risico

Werk+Zorg biedt nog een ander groot voordeel: je werknemers hoeven namelijk geen eigen risico te betalen. Vanuit het collectief is er de keuze uit twee collectieven; HollandZorg of Zilveren Kruis. HollandZorg biedt in 2021 de zorgverzekeringspolis aan met een dagpremie van €3,56. Zilveren Kruis biedt dit jaar de Basis Budget polis aan met een dagpremie van €3,83. Bij beide verzekeringen is er geen verplicht eigen risico. Omdat dit eigen risico is inbegrepen in deze ziektekostenverzekering, hebben je werknemers daarvoor geen onvoorziene kosten. Daarnaast is spoedeisende tandheelkunde verzekerd tot maximaal € 200,- per jaar en wordt repatriëring naar het thuisland bij overlijden ook helemaal vergoed. 

Snel en eenvoudig aanmelden

Ook makkelijk is dat de premie gewoon ingehouden kan worden op het loon van de arbeider, ook daar heb je dus geen omkijken naar. Het aan en afmelden gaat snel en eenvoudig via een online portal. Dat kan per periode, en zelfs per dag, dus je buitenlandse werknemer betaalt alleen premie voor de periode dat hij of zij ook daadwerkelijk hier in Nederland aan het werk is. Ze zijn dan niet alleen op het werk verzekerd, maar ook privé. 

Meer over de collectieve zorgverzekeringen van Werk+Zorg

Vragen over de kosten van een zorgverzekering?

Heb je nog vragen over de kosten van een zorgverzekering voor je werknemers? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico