Nu ook registratie tijdelijk verblijfsadres bij inschrijving RNI

Vanaf maandag 24 oktober zet de overheid een nieuwe stap in het verbeteren van de registratie van arbeidsmigranten in de Registratie Niet Ingezeten (RNI). Naast het opnemen van algemene contactgegevens als telefoonnummer en e-mailadres, gaan zij dan ook het tijdelijk verblijfadres in Nederland registreren. Dit is het adres waar de arbeidsmigrant tijdens zijn werkperiode in Nederland verblijft.

In de praktijk betekent dit het volgende:

  • De inschrijfformulieren veranderen met ingang van 24 oktober 2022. Vanaf deze datum is er slechts één inschrijfformulier waarop zowel de contactgegevens ‘telefoonnummer (mobiel)’ en ‘emailadres’ als ‘tijdelijk verblijfadres in Nederland’ ingevuld kunnen worden.
  • Het toestemmingsformulier voor de contactgegevens is niet meer nodig en vervalt omdat deze gegevens nu zijn opgenomen in de wetgeving.

Het nieuwe inschrijfformulier is vanaf 24 oktober in 15 talen beschikbaar op rvig.nl.

Om de inschrijving in het RNI zo soepel en vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om vanaf 24 oktober de nieuwe formulieren te gaan gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de arbeidsmigrant goed wordt geïnformeerd over het formulier en de inschrijving. Op die manier kan de arbeidsmigrant zich goed voorbereid met het juiste formulier laten registeren in de RNI.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico