WAS

Werknemers moeten minimaal 100% van het wettelijk minimumloon (WML) ontvangen, zo is bepaald In de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). Voor de uitbetaling van het eventuele loon boven het WML en de vakantietoeslag kunnen er afwijkende afspraken gemaakt worden met de werknemer.

De uitbetaling van het WML moet per girale banktransactie gedaan worden. Ook zegt deze wet dat er geen inhoudingen en verrekening op het WML mogen plaatsvinden. Het is wél mogelijk om, onder voorwaarden, de zorgverzekeringskosten in te houden of te verrekenen met het WML is bepaald door een Algemene Maatregel van Bestuur.

Insteek van de wet is dat er bij een uitgebreide keten ook sprake is van uitgebreide aansprakelijkheid. Bij onderbetaling  kan de werknemer zijn loon vorderen bij zijn werkgever en/of diens opdrachtgever, wordt aangegeven in de WAS. Hij kan de opdrachtgever van de werkgever (dus de inlener van het uitzendbureau) hoofdelijk aansprakelijk stellen. Als deze niet betaalt,  kan de werknemer eventuele hogere schakels in de keten aanspreken. Meer informatie over de ketenaansprakelijkheid vindt u ook op het Ondernemersplein, een website van de rijksoverheid.

Heeft u vragen over de Was of het wettelijk minimumloon? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

info@werkpluszorg.nl
088 472 4240

Al meer dan

15

jaar de grootste aanbieder van zorgverzekeringen voor tijdelijke arbeidsmigranten

Ruim

30

jaar uitzend- en verloningservaring in diverse sectoren

15

opleidingen specifiek gericht op en voor arbeidsmigranten

Waar kunnen wij u mee helpen?

 *
 *
 *
 *
 *
 *

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico