7 redenen om te verzekeren via Werk+Zorg

Wat zijn de voordelen en wat zijn de verschillen in zorgverzekeringen? De keuze tussen zorgverzekeraars is groot en het is vaak lastig vergelijken. Daarom helpen we je een handje door de belangrijkste voordelen van Werk+Zorg voor jou op een rijtje te zetten.

Met een zorgverzekering van Werk+Zorg:

  1. krijgt jouw werknemer een uitstekende (verplichte) basiszorgverzekering.
  2. betaalt jouw werknemer een extra lage dagpremie.
  3. betaalt jouw werknemer geen eigen risico.
  4. krijgt jouw werknemer aanvullende regelingen.
  5. kun je de dagpremie inhouden op het loon van je werknemer.
  6. wordt de zorgtoeslag voor jouw werknemer gratis aangevraagd.
  7. en heb je geen last van onnodige papierstromen.

 

⇓ Blog gaat hieronder verder ⇓

Ontvang als eerste onze nieuwe blog!

Blijf op de hoogte over zaken als huisvesting, internationale werknemers, verplichte Nederlandse zorgverzekering, CAO, goed werkgeverschap, wetten en regels en verloning.
 *
 *

1. Goede basiszorg

De zorgverzekering via Werk+Zorg is een wettelijk verplichte basisverzekering waarbij de vergoedingen bij elke zorgverzekeraar hetzelfde zijn (de Rijksoverheid beslist wat er in de basisverzekering zit). De zorgverzekeraars (Zilveren Kruis en HollandZorg) hebben contracten met zorgverleners gesloten zoals huisartsen, ziekenhuizen en apotheken, hierdoor is de werknemer goed verzekerd voor de basiszorg. De basisverzekering geeft vergoedingen voor de meest voorkomende (noodzakelijke) zorgkosten zoals de huisarts, geneesmiddelen, ziekenhuisopname en verloskundige zorg.

2. Lage dagpremie

Werk+Zorg hanteert een dag premie. Werknemers kunnen per dag aan- en afgemeld worden, dus ook internationale werknemers die maar voor een korte periode aan het werk zijn kunnen op deze manier verzekerd worden voor goede basiszorg.

Verzekeraar Dag premie 2022 Verplicht eigen risico Vrijwillig eigen risico
HollandZorg €3,95 €0,- €0-
Zilveren Kruis €3,91 €0,- €0,-

3. Geen verplicht eigen risico

Een groot voordeel voor je werknemers is dat ze bij een zorgverzekering via Werk+Zorg geen verplicht eigen risico hebben. Het eigen risico (€385,- verplicht) is volledig herverzekerd.

4. Aanvullende vergoedingen

De basisverzekering van Zilveren Kruis en HollandZorg is voor alle verzekerden kosteloos aangevuld met een vergoeding voor spoedeisende tandheelkunde. Dit is een vergoeding voor kosten van een spoedconsult, noodvulling en trekken van tanden en kiezen bij een ongeval en/of een spoedbehandeling tot maximaal €200,- per persoon per jaar. Deze kosten worden alleen vergoed als men zich laat behandelen door een Nederlandse tandarts.

Werk+Zorg heeft standaard voor alle verzekerden een kosteloze aanvullende verzekering afgesloten waarbij repatriëring naar het thuisland (binnen Europa) bij een medische indicatie of overlijden voor 100% gedekt is.

 5. Dagpremie inhouden op het loon

Werk+Zorg betaalt de premie rechtstreeks aan de zorgverzekeraar en factureert wekelijks via een automatische incasso achteraf deze premie bij de werkgever. De werkgever houdt deze premie vervolgens in op het netto salaris van de werknemer(s). Doe je dit niet dan ziet de Belastingdienst dit als loon in natura. Een zorgverzekering is een werknemersverzekering en moet dus worden ingehouden op het loon.

Werknemers tot 18 jaar betalen overigens geen premie. Zij moeten echter wel aangemeld worden voor een zorgverzekering.

Werk+Zorg factureert iedere woensdag de premie van de afgelopen week (7 dagen: maandag tot en met zondag). Op vrijdag vindt standaard de automatische incasso plaats.

6. Gratis zorgtoeslagaanvraag

In combinatie met een zorgverzekering kan men via Werk+Zorg gratis zorgtoeslag aanvragen. Zorgtoeslag is een inkomensafhankelijke tegemoetkoming van de Belastingdienst in de premie van de zorgverzekering. De kosten van een zorgverzekering via Werk+Zorg worden hiermee bijna volledig gecompenseerd.

Werk+Zorg heeft unieke afspraken gemaakt met de Belastingdienst en vraagt jaarlijks achteraf de zorgtoeslag aan. Hiervoor heeft een werknemer geen DigiD nodig en ontstaan er geen problemen met het stopzetten als de werknemer terug naar huis gaat.

7. Geen overbodige papierstroom

Heeft jouw werknemer een S1 formulier nodig? Het S1-formulier, de verzekeringspolis en de uitschrijfbrief van HollandZorg kun je downloaden in het Digitaal Loket. HollandZorg versterkt geen zorgpas. Zilveren Kruis verstuurt de verzekeringspolis en de zorgpas naar het correspondentieadres van de werkgever. Het S1 formulier kunt u via het Digitaal Loket aanvragen en wordt naar het correspondentieadres toegestuurd. U regelt verder alles eenvoudig en snel via het Digitaal Loket.

Vragen over Werk+Zorg?

Heb je nog vragen over de collectieve zorgverzekeringen van Werk+Zorg? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ontvang als eerste onze nieuwe blog!

Blijf op de hoogte over zaken als huisvesting, internationale werknemers, verplichte Nederlandse zorgverzekering, CAO, goed werkgeverschap, wetten en regels en verloning.
 *
 *

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
 • Verzekerd van goede zorg
 • Dagelijks aan- en afmelden
 • Geen verplicht eigen risico