Goed werkgeverschap als je internationale werknemers hebt

Goed werkgeverschap wordt steeds belangrijker gevonden. Het gaat een stapje verder dan de basiszaken, zoals een redelijk salaris en een veilige werkplek.

De beginselen zijn dat je je werknemers gelijk behandeld en je geen misbruik maakt van je positie Daarnaast ben je zorgvuldig, motiveer je ingrijpende beslissingen en regel  je zaken voor hen zoals huisvesting, scholing en een goede zorgverzekering. En de laatste tip: Maak verwachtingen waar.

√ Behandel werknemers gelijk
Dit beginsel wordt ook wel gelijkheidsbeginsel genoemd. Zonder goede reden mag je geen onderscheid maken tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers of op basis van hun afkomst.

 

√ Maak geen misbruik van je positie
Als je werkgever heb je een sterkere positie dan jouw vaste werknemers en seizoenswerkers. Die positie mag je natuurlijk niet misbruiken. Betrek je werknemers bij de plannen en leg ze uit waar jullie als team naar toe willen. Geef ze het gevoel dat ze niet aan jouw willekeur zijn overgeleverd.

 

√ Wees zorgvuldig
Als je zorgvuldigheid in acht neemt moet je onderzoeken welke relevante feiten en belangen een rol spelen bij belangrijke beslissingen en rekening houden met eventuele bezwaren. Hierbij neem je ook de belangen van de werknemer mee.

 

√ Motiveer ingrijpende beslissingen
Leg duidelijk uit aan je medewerkers bij een ingrijpende beslissing, wat deze inhoudt en wat voor gevolgen deze heeft. Geef je werknemers de mogelijkheid om verweer te bieden.

 

 

Help je internationale werknemers verder
Als goede werkgever zorg je voor je personeel. Je regelt goede huisvesting voor ze of helpt ze daar bij. Elke buitenlandse werknemer is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering te hebben, ook al zijn ze in hun thuisland al verzekerd. En last but not leas maak ze blij met een passende opleiding.

Lees meer over zorgdragen voor je medewerkers:
Wat is goed werkgeverschap?

 

Win dat vertrouwen!
Door verwachtingen waar te maken win je vertrouwen. Werknemers hebben bepaalde verwachtingen van een werkgever. Als je rekening houdt met deze verwachtingen, krijg je daar ongetwijfeld loyaal personeel voor terug.

 

Vragen over goed werkgeverschap?

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico