Wat is goed werkgeverschap?

Een werkgever heeft veel verplichtingen die in het arbeidsrecht zijn opgenomen: het loon moet op tijd en transparant uitbetaald worden, er moet een veilige werkplek zijn en jouw werknemer moet voldoende vrije dagen per jaar gegeven worden. Maar bij ‘goed werkgeverschap’ komt meer kijken dan dat…

Goed werkgeverschap betekent dat werkgevers hun werknemers met respect behandelen, ongeacht de contractvorm en dat zij in een veilige en gezonde omgeving kunnen werken. Voor veel werkgevers gaat het in de eerste plaats niet om aan de regels te voldoen, maar omdat hun werknemers het gewoon naar hun zin moeten hebben en loyaal zijn aan het bedrijf. Zeker in tijden van arbeidsmarktkrapte. Een goede arbeidsrelatie, vertrouwen en verantwoordelijkheid schenken en het personeel goed faciliteren zijn daarom belangrijk bij het uitdragen van goed werkgeverschap.

Zorgdragen voor je medewerkers

Regel een zorgverzekering
Het is van belang dat jouw werknemers een goede gezondheid en mentale weerbaarheid hebben en als ze toch zorg nodig hebben dat ze dan de juiste hulp krijgen. Daarnaast is een basiszorgverzekering verplicht voor iedereen die in Nederland werkt, zo ook jouw (tijdelijke) internationale werknemers. Je kunt jouw medewerkers helpen door een goede zorgverzekering af te sluiten via Werk+Zorg.

 

Bied scholing aan
Maar ook het aanbieden van relevante opleidingen of een taalcursus valt eronder. Hiermee verhoog je niet alleen de kennis op de werkvloer maar motiveer je je mensen om meer uit hun werk te halen. Ben je een goede werkgever voor je personeel, dan komen ze graag voor je werken en zetten ze dat stapje extra omdat ze hart hebben voor het bedrijf.

 

 

Zorg voor huisvesting
Ook Goede huisvesting is een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap. Veel werknemers die voor het eerst in Nederland komen werken spreken de taal niet of niet goed. En ze weten vaak niet waar ze recht op hebben. Voor hen is het heel fijn als jij ze helpt met de praktische zaken die zij allemaal moeten regelen. Denk bijvoorbeeld aan het doorlezen en beoordelen van een huurcontract.

 

Vragen over goed werkgeverschap?

Heb je nog vragen over goed werkgeverschap? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico