Hoe sluit ik een zorgverzekering voor mijn arbeidsmigranten af?

Stap één is aanmelden van arbeidsmigranten via het Digitaal Loket van Werk+Zorg. Het is heel eenvoudig. Je werknemer heeft de keuze uit twee collectieven: HollandZorg of Zilveren Kruis. De meest essentiële zorg, zoals ziekenhuisopnames, spoedeisende hulp en een huisartsenbezoek wordt vergoed binnen deze collectieve verzekeringen en kennen geen verplicht eigen risico.

HollandZorg

HollandZorg is specialist én marktleider in zorgverzekeringen speciaal ontwikkeld voor arbeidsmigranten. Deze verzekeraar biedt een groot aantal voordelen die werkgevers en werknemers zekerheid en een enorme tijdsbesparing opleveren.

Zilveren Kruis

Zilveren Kruis verzekert jouw werknemers tegen een lage dagpremie. Bij geselecteerde zorgverleners krijgt hij of zij de zorg voor 100% vergoed. Voor de kosten van een zorgverlener of ziekenhuis dat niet geselecteerd is, geldt een lagere vergoeding. De kosten van spoedeisende hulp worden in alle ziekenhuizen in Nederland voor 100% vergoed.

Eenvoudig aanmelden

Je regelt het aanmelden van je werknemer voor de zorgverzekering je in drie stappen. Het Digitaal Loket wijst je vanzelf de weg:

  1. Gegevens registeren
  2. Aanmeldformulier ondertekenen
  3. Aanmeldformulier en kopie legitimatiebewijs uploaden

Dagelijks aan- en afmelden

Komen je tijdelijke buitenlandse werknemers alleen op piekmomenten werken? Dan wil je jouw werknemers makkelijk meerdere keren per jaar aan- en afmelden, zonder gedoe. Bij Werk+Zorg hoef je de gegevens van jouw werknemers altijd maar één keer in te voeren. Op elk gewenst moment kun je dan met één druk op de knop deze werknemers weer oproepen. In het Digitaal Loket kun je dagelijks werknemers aan- en afmelden. 

Ga je je werknemer voor de eerste keer aanmelden, doe dan zo snel mogelijk nadat hij of zij bij jou begonnen is. Aanmelden met terugwerkende kracht kan namelijk maar tot maximaal vier maanden na indiensttreding. Afmelden kan tot maximaal 30 dagen met terugwerkende kracht.

De factuur van Werk+Zorg wordt wekelijks achteraf verstuurd. De premie voor de zorgverzekering mag ingehouden worden op het loon van je werknemer.

Naar het Digitaal Loket 

Vragen over de zorgverzekering voor arbeidsmigranten?

Heb je nog vragen over verzekeringen? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico