Wat is een flexibele zorgverzekering?

Werknemers uit het buitenland die in Nederland komen werken hebben een Nederlandse ziektekostenverzekering nodig. Vaak is het maar tijdelijk of betreft verschillende periodes in het jaar. Daarom is het makkelijk als je een zorgverzekering hebt waarbij je je werknemers dagelijks kunt aan- en afmelden.

Als werkgever in de bouw, horeca of schoonmaak heb je vaak tijdelijke krachten nodig. Arbeidsmigranten uit het buitenland moeten dan een Nederlandse verzekering afsluiten. Ook als ze in het land van herkomst al een ziektekostenverzekering hebben. En ook als ze maar een paar weken of maanden komen werken. Lees meer in het artikel Nederlandse zorgverzekering verplicht voor arbeidsmigranten 

Snel geregeld

Via Werk+Zorg kun je dit makkelijk en snel regelen via een online portal. Je kunt je werknemer meerdere keren per jaar aan en afmelden voor de basiszorg. Ook het verplicht eigen risico verzeker je gelijk mee. Bij de zorgverzekeringen van Werk+Zorg is het verplicht eigen risico herverzekerd, de verzekerde ontvangt over dit bedrag dus geen rekening. Werknemers hebben hierdoor geen eigen risico.

De betaling van de premie kan direct met het loon van de werknemer verrekent worden, wel zo handig. Daarbij vragen wij kosteloos de zorgtoeslag aan voor de werknemers. Op die manier is de zorgverzekering extra voordelig voor jouw werknemers.

Wanneer is de zorgverzekering geldig?

Het is voor buitenlandse werknemers verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten voor de periode dat zij in Nederland werkzaam zijn. Zelfs als dat maar een paar dagen is. Een zorgverzekering voor jouw arbeidsmigranten regel je snel en eenvoudig via het Digitaal Loket van Werk+Zorg. Je registreert de medewerkers eenmalig online. Daarna kun je de werknemer dagelijks aan- en afmelden, dus als jouw werknemer niet het hele jaar verzekerd hoeft te zijn, verzeker je alleen de gewenste periode.

Als je je werknemer via Werk+Zorg voor het eerst verzekerd dan sturen wij het volledig ingevuld en ondertekend aanmeldformulier (inclusief BSN) en kopie legitimatiebewijs hebben ontvangen, direct door naar de zorgverzekeringsmaatschappij. Per startdatum die op het aanmeldformulier vermeld staat gaat de zorgverzekering dan in.

Meer over de voordelen van de zorgverzekeringen van Werk+Zorg

Vragen over de flexibele zorgverzekering?

Heb je nog vragen over een zorgverzekering voor je werknemers? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico