Werken in horeca
Ben je werkgever in de horeca? Dan heeft een groot deel van jouw werknemers ook te maken met fysieke werkdruk zoals het sjouwen van voorraden maar ook schoonmaakwerkzaamheden kunnen een behoorlijke fysieke belasting zijn. Daarnaast kun je als horecamedewerker ook in aanraking komen met chemische stoffen.
De horeca is – naast de zorg en het onderwijs – een branche waarin de werkdruk erg hoog is en je stevig in je schoenen moet staan, zeker als je soms te maken hebt met agressie en intimidatie. Hierdoor raken veel horecamedewerkers overwerkt of krijgen een burn-out. Met als gevolg dat horecagelegenheden gesloten moeten blijven tijdens de topdrukte vanwege gebrek aan personeel. In alle bovenstaande gevallen is het dus belangrijk dat je werknemers een goede zorgverzekering hebben. Dat geldt ook voor vakantiekrachten uit bijvoorbeeld Duitsland of België of buitenlands horecapersoneel met een tijdelijk contract. Buitenlandse werknemers zijn namelijk verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten.
Lees meer over verplichte ziektekostenverzekering voor arbeidsmigranten.