Zorgtoeslag 2022 aanvragen

In maart vragen wij weer zorgtoeslag aan voor de personen die in 2022 via ons verzekerd zijn. Om deze aanvragen te versturen hebben wij een geschat jaarinkomen over 2022 en een persoonlijk bankrekeningnummer nodig. 

Persoonlijk bankrekeningnummer

Het bankrekeningnummer moet op naam van de werknemer staan. In geval van een (getrouwd) stel, mogen beide personen hetzelfde bankrekeningnummer gebruiken. Let op! Dit moet dan wel een e/o bankrekening zijn. Het is niet toegestaan om het rekeningnummer van een ander familielid of vriend te gebruiken.

Gegevens invullen

Heb je de gegevens nog niet gevuld, dan heb je tot uiterlijk 10 februari 2023 de tijd om de gegevens aan te vullen of te controleren. Je doet dit in het Digitaal Loket onder “Mutatieoverzicht zorgtoeslag”.

Meerdere werkgevers

Is iemand via meerdere werkgevers bij ons verzekerd geweest, dan kan uitsluitend de laatste werkgever de gegevens invullen en wijzigen van de desbetreffende werknemer. Wij nemen bij de aanvraag alle perioden mee dat iemand bij ons verzekerd is geweest, ook als dit bij een andere werkgever is geweest. je hebt inzicht in de zorgtoeslaggegevens van alle medewerkers, ook al ben je niet de laatste werkgever in 2022. Je ziet gelijk of de gegevens compleet zijn en of wij zorgtoeslag aanvragen. Zie je dat wij geen zorgtoeslag aanvragen en wil je er toch zeker van zijn dat de aanvraag goed verloopt, neem dan contact met ons op.

Werkwijze aanvraag zorgtoeslag

In combinatie met het afsluiten van een zorgverzekering heeft iedere werknemer de mogelijkheid om via Werk+Zorg gratis zorgtoeslag aan te vragen. De werknemer heeft geen DigiD nodig voor de aanvraag van de zorgtoeslag. De zorgtoeslag wordt jaarlijks achteraf aangevraagd en uitgekeerd. Dit voorkomt problemen met het stopzetten en terug betalen van de zorgtoeslag als de medewerker terug naar huis gaat.

Lees meer over de aanvraag zorgtoeslag.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?

Werk+Zorg ontzorgt werkgevers met arbeidsmigranten

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Verzekerd van goede zorg
  • Dagelijks aan- en afmelden
  • Geen verplicht eigen risico